作业帮 > 英语 > 作业

There once was a very honest shopkeeper whose business was t

来源:学生作业帮 编辑:百度作业网作业帮 分类:英语作业 时间:2022/01/25 10:09:55
There once was a very honest shopkeeper whose business was to provide goods to the local people. He would open his shop at 8:00 a.m. after having his breakfast and at 1:00 p.m. he would go for lunch. In the evening at 8:30 p.m. he closed his shop to complete his daily routine.
However, to get time for lunch was really difficult be-cause he didn’t have anybody to help him at that time. Therefore, it was his daily practice that whichever customer was shopping at 1:00 p.m. would be asked to oversee (看管) the shop until the shopkeeper returned from lunch.
One day, a group of four thieves planned to steal from his shop while he was gone for lunch. One of the thieves went at 1:00 p.m. to be the customer that would be asked to oversee the shop.
The thief, pretending to be a customer, went in at 1:00 p.m. and started buying several items. As planned, the shop-keeper asked the thief to sit on his chair for thirty minutes until he returned from lunch.
Then, the other three thieves quickly came and told the pretend customer to help, but something had changed within him and he knew deeply in his heart that if he was given responsibility for the shop, he should not perform any dishonest acts during that time. His friends did not agree. As the now honest man tried to stop them, they resisted (抵抗) and a fight started. And at the same time the shopkeeper returned and asked why there was a fighting. The now honest man explained the entire plan.
The shopkeeper had been searching for an honest man who could take ownership of the shop and run it. The shop-keeper felt that he had found the right man.
小题1:What is the problem for the shopkeeper?
A.Nobody could prepare lunch for him every day.
B.He had nobody to keep the shop when he went for lunch.
C.He was too busy to have lunch every day.
D.He couldn’t find a person to work at the shop.
小题2:Why did the thief go to the shop at 1:00 p.m.?
A.Because he thought he would be asked to keep the shop.
B.Because the shopkeeper invited him to lunch then.
C.Because the shop was closed at that time.
D.Because he thought he could buy cheap things then.
小题3:When the shopkeeper returned from lunch, he found _______.
A.everything in his shop was stolen
B.the thief became the new owner of the shop
C.there was a fighting in his shop
D.the thief helped his fellows steal things from his shop
小题4:From the passage, we can infer that _______.
A.once a thief, he will always be a thief
B.an honest man will be responsible for his action
C.you can’t believe in a dishonest man forever
D.trust can change a thief into an honest man

小题1:B
小题2:A
小题3:C
小题4:D

生命不可能从谎言中开出灿烂的鲜花,我们每一个人都应该走正直诚实的生活道路,从而才能获得一个问心无愧的归宿。
小题1:细节理解题。结合to get time for lunch was really difficult be-cause he didn’t have anybody to help him at that time可知答案。
小题2:细节理解题。结合One of the thieves went at 1:00 p.m. to be the customer that would be asked to oversee the shop可知答案。
小题3:细节理解题。结合As the now honest man tried to stop them, they resisted (抵抗) and a fight started. And at the same time the shopkeeper returned and asked why there was a fighting. The now honest man explained the entire plan可知答案。
小题4:推理判断题。结合but something had changed within him and he knew deeply in his heart that if he was given responsibility for the shop, he should not perform any dishonest acts during that time可知答案。